Де Україна могла випробувати свою балістичну ракету: У Defense Express зробили припущення

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що випробування української балістичної ракети відбувалося одразу ударами по російських окупантах. Таку думку він висловив в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"На щастя, ми не знаємо, коли саме відбувалося випробування нашої балістичної ракети. А також в якому форматі ці випробування відбувалися. Складно сказати, чи є у нас полігон на сьогодні, де б ми мали можливість приховано провести випробування такого типу ракети. Навряд чи у наших західних партнерів теж є полігони, на яких вони б дозволили випробувати саме балістичні ракети. І тут дуже цікавим є один факт. 2023 року росіяни дуже часто заявляли, що збивали ракету “Сапсан”. Тому хтозна, можливо, випробування нашої балістичної ракети відбувалося не на полігоні, а в реальних бойових умовах. Фактично випробування відбувалося одразу по окупантах", – припустив Киричевський.

За словами експерта, створення балістичної ракети є важливим досягненням для України, особливо враховуючи складні умови, в яких працювала оборонна промисловість країни.

"Дуже добре, що сьогодні мало відомих фактів щодо нашої балістичної ракети. Це добре для нас і не дуже – для противника. Ворог не має знати, які типи озброєння у нас є в арсеналі", – підкреслив експерт.

Киричевський зазначив, що розробка та випробування балістичної ракети стали можливими навіть під час активних російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури та військово-промислового комплексу України.

"Росіяни били по об'єктах енергетики та нашому ВПК, а за таких умов створити балістичну ракету вкрай складно", – підсумував він.

Отримав перелом хребта: Нардеп від "Слуги народу" потрапив у ДТП (фото)

четвер, 29 серпень 2024, 19:14

У місті Біла Церква, на 78 кілометрі автодороги Київ-Одеса, сталася ДТП за участю чинного народного депутата. Про це у четвер, 29 серпня, повідомила пресслужба Національної поліції в Київській області, передають Патріоти України. Зазначається, що 33-рі...

Кидають у вогонь все своє м'ясо: Російські генерали пообіцяли Путіну до 1 жовтня взяти Покровську агломерацію, - експерт

четвер, 29 серпень 2024, 18:40

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі Radio NV розповів, що російські генерали пообіцяли російському диктатору Володимиру Путіну захопити Покровську агломерацію до 1 жовтня, передають Патріоти України. «Чутки говорять, що рос...