Дебати все ще більше заплутали: Майже 80% демократів сумніваються в тому, що Байден має балотуватися, але у Трампа ті самі проблеми, - експерт

Експерт Ради зовнішньої політики Українська призма Олександр Краєв розповів в інтерв'ю Radio NV, що 80% демократів сумніваються, що нинішній президент Джо Байден має знову балотуватися у президенти США після його дебатів з колишнів президентом та суперником Дональдом Трампом.

Водночас Краєв наголосив в ефірі Radio NV, що кандидатуру Трампа також можуть можуть замінити.

«Розмови йдуть не лише щодо Байдена. Якщо до того в демократичній партії для 63% виборців питання віку Байдена було проблемним і вони хотіли б його замінити, зараз ми говоримо про 75%. Є майже 80% демократів, які сумніваються в тому, що Байден має балотуватися. У Трампа проблеми абсолютно ті ж самі. У Трампа починається розмова про те, що він залишився так само токсичним. І що якщо вже казати про шанси перемоги над Байденом, то так, Трамп набирає свої 48−50%, але щоб перемогти Байдена, йому треба мінімум 53%. А ці відсотки він може набрати лише серед, скажімо так, не своїх виборців, не трампістів», — пояснив експерт.

Він констатував, що Трамп під час дебатів сподобався трампістам, але не незалежним виборцям, підтримка яких йому необхідна, щоб виграти вибори.

«Тому, так чи інакше, ми постаємо в тій ситуації, коли обидва кандидати для своїх партій не є ідеальним варіантом і тому їх можна замінити», — підсумував Краєв.

За словами експерта, технічно це можливо зробити як зараз, так і пысля середини липня, коли вони офіційно стануть кандидатами у президенти США від своїх партій, однак такий політичний крок є «достатньо ризиковим».

"Окупантам вдається просуватися, ворог не є слабким": Командир із 3-ї ОШБр назвав ключові загрози на фронті в Україні

середа, 3 липень 2024, 20:55

Ключовими загрозами для Сил оборони України є можливе закріплення ворога на тих позиціях, які зараз займають окупанти. Про це в ефірі телеканалу "Ми – Україна" заявив командир підрозділу "Терра" у складі 3-ї ОШБр Микола Волохов із позивним "Абдула", пе...

"Бавовна" була потужна: ГУР вдарило по логістиці РФ, знищивши більше десяти одиниць техніки (відео)

середа, 3 липень 2024, 20:40

Українські розвідники завдають потужних ударів по російській логістиці на фронті. Зокрема, знищено понад десяток одиниць техніки окупантів, передають Патріоти України. "Воїни спецпідрозділу ГУР МО України "Кабул 9" на фронті за добу спопелили більше де...