Дебелий шмат з 61-мільярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд, - Politico

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посиланням на двох американських посадовців

Пакет допомоги, який може бути остаточно сформований і оголошений вже в п'ятницю, стане частиною з допомоги Україні у 61 мільярд доларів.

Як пише Politico, за словами одного з чиновників і особи, знайомої з планами, до нього увійдуть засоби ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя для боротьби з безпілотниками і ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.

Обладнання, швидше за все, не прибуде в Україну впродовж кількох років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка укладає контракти з американськими оборонними компаніями на створення нового обладнання для України, а не на закупівлю з наявних у США запасів.

Очікується, що міністр оборони Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час віртуальної зустрічі в п'ятницю, де будуть понад 50 країн, які входять до складу Контактної групи з питань оборони України.

За даними Politico, Москва випускає до 10 артилерійських снарядів у відповідь на кожен український постріл, і запаси Києва зменшуються.

Пряма мова начальника відділу закупівель Пентагону Вільяма Лапланта: "Росіяни збираються ... працювати в три зміни на день, 24/7" в своїй оборонній промисловості. Залежно від того, кому ви вірите, вони витрачають на свою армію від 6 до 7 відсотків свого ВВП, а ми - близько 3,2 відсотка".

Ще деталі: Минулого місяця адміністрація Байдена таємно відправила в Україну версію ATACMS великої дальності вперше за дворічну війну — і Київ уже кілька разів використовував цю зброю, щоб завдати глибоких ударів у тилу Росії.

Пряма мова голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерал К.К. Брауна під час дискусії в Джорджтаунському університеті: "Одна з речей, яку ми змогли побачити, це те, що коли Україна отримує зброю, вона здатна бути ефективною".

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...