Деблокада Чорного моря передбачає три зернові коридори з порту Одеси: ЗМІ дізналися про план

Поточний план деблокади експорту зерна Чорним морем передбачає створення трьох зелених коридорів з порту Одеси. Таким чином, за шість-вісім місяців через порт можна відвантажити на експорт 30-35 млн тонн зерна. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За його даними, такий план обговорюватиметься на чотиристоронній зустрічі між Україною, Росією, Туреччиною та ООН.

Переговори можуть відбутися у Стамбулі після 27 червня. Цю інформацію також наводить турецьке видання Milliyet. За його даними, судна розпочнуть рух у період одного місяця після того, як механізм запрацює.

Також повідомлення про три коридори для вивезення зерна з'явилися у російських ЗМІ. Пропагандисти посилаються на "власні джерела в Анкарі". "На першому етапі розглядається можливість відкриття трьох безпечних коридорів із Одеси", – повідомляють вони.

Офіційно такі дані не коментує жодна із сторін можливих переговорів. "На питання про нариси плану, представлені джерелами, офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик сказав, що "обговорення продовжуються", не вдаючись у подробиці", – зазначає Reuters.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 21 червня вже провів окрему телефонну розмову з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном та прем'єром Естонії Кайєй Каллас щодо зернової деблокади. Ердоган заявив, що "необхідно знайти рішення" для безпечного вивезення збіжжя в Україну з країни.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...