"Деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості бронетехніки та літаків": Зеленський закликав Захід запобігти великій трагедії (відео)

Житловий будинок у Маріуполі, знищений внаслідок російських обстрілів, 25 березня 2022 року. Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko.

Президент Володимир Зеленський у новому зверненні розкритикував іноземних партнерів, які досі не поставили Україні танки і літаки, необхідні для деблокування Маріуполя, передають Патріоти України.

Зеленський заявив, що "Україна не може збивати російські ракети з дробовиків та кулеметів", яких, за його словами, надто багато у постачаннях зброї від партнерів.

«Деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків та іншої бронетехніки. І, обов'язково, літаків. Про це знають усі захисники України, захисники Маріуполя, тисячі людей, цивільних, які помирають там у блокаді. Це знають у США, знають усі європейські політики, і це мають якнайшвидше дізнатися якнайбільше людей на Землі. Щоб усі зрозуміли, хто і чому просто побоявся запобігти трагедії і ухвалити життєво важливе рішення», — наголосив глава держави.

Зеленський додав, що Україна вже захопила певну кількість російських танків, але «народи світу точно не зрозуміють, якщо поле бою в Україні буде більшим постачальником танків для захисту свободи, ніж наші партнери».

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

вівторок, 7 травень 2024, 14:56

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Па...

"Не чекайте, поки ворог прийде до вашого дому": Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу, - WSJ

вівторок, 7 травень 2024, 14:44

бройні сили України пробують новий спосіб рекрутингу, намагаючись таким чином поповнити лави виснажених підрозділів на передовій. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Для цього все частіше з'являються реклама ...