"Деякі лідери країн хотіли б": Зеленський відповів, чи підштовхують його до "компромісів" з Кремлем і якими мають бути відносини між державами

Президент Володимир Зеленський заявив, що лідери деяких країн хотіли б, щоб Україна пішла на "компроміс" із країною-агресором Росією. За словами глави держави, він за жодних обставин не прийняв би такої пропозиції, оскільки розуміє, до чого приведуть так звані компроміси з Кремлем, передають Патріоти України.

Водночас Зеленський наголосив, що Україна має будувати прагматичні відносини з країнами та робити все, щоб війна не повторилася найближчим часом. Про це президент розповів в інтерв'ю чеському телебаченню, запис якого опубліковано на YouTube-каналі Офісу президента

За словами Зеленського, коли йдеться про Росію, жодні компроміси неприпустимі. Президент зазначив, що це не принесе користі Україні, до того ж раніше наша країна вже була в так званих "домовленостях" з країною-агресором.

"Я думаю, що деякі лідери країн, звичайно, хотіли б…Я не хочу зараз давати свою оцінку цьому, тому що це не має значення. Тому що для мене не важливо, що хтось намагається підштовхнути мене [на компроміс]. Ми там уже були [в домовленостях з Росією]. Для нас там нічого нового, жодних сюрпризів. Я вже знаю, чим ця історія закінчиться. Тому я не хочу чекати закінчення. Тому що це не буде щасливий кінець, коли ти маєш справу з цією країною, із цими "сусідами". Тому досить", – пояснив Зеленський.

Також глава держави нарік, що протягом усього часу незалежності Україна не займалася створенням сильної системи безпеки.

До того ж, зазначив Зеленський, незважаючи на всю небезпеку, яка йшла від Росії, наша країна не очікувала настільки войовничих та кривавих вчинків з боку Кремля.

"Ми маємо будувати дуже прагматичні відносини. Тому що вони [Росія] дуже небезпечні. Зараз ми бачимо результат їхньої політики. Ми в Україні протягом останніх 30 років нашої незалежності не будували сильну систему безпеки. Я думаю, що ми не очікували від них настільки агресивних кроків, настільки войовничих кроків, настільки кривавих вчинків. Це була найбільша помилка нашої країни, української політики. Тому не треба підштовхувати мене, тому що я не хочу повторення цього. Однієї війни в цьому столітті для України достатньо", – сказав Зеленський.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...