"Деякі відео взагалі не з України": Росія розгорнула масштабну ІПСО в соцмережах через мобілізацію в Україні

Повідомлення та відеозаписи щодо незаконних способів вручення повісток чоловікам в Україні почасти є результатом російскої кампанії з дискредитації мобілізації в нашій країні. Деякі відео, які поширюють у мережі, було знято навіть не в Україні. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу". Зокрема, військові експерти розповіли ЗМІ, що вірити всім повідомленням про кричущі випадки вручення повісток не варто, передають Патріоти України.

"Російськими мережами інформаційними розгорнута велика, широкомасштабна кампанія по дискредитації саме нашої мобілізації. Бачимо, що це навіть відео за різний час, тобто за кілька років і взагалі навіть не з України. Бачимо, що озвучку накладають українську", – розповів голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Подекуди дійсно є підтвердження випадків вручення повісток із порушеннями. У Збройних силах України визнають певні проблеми і обіцяють проводити здійснювати перевірки.

"Я не виключаю, що можуть бути випадки яких-небудь порушень з боку начальників терцентрів комплектування, але одразу скажу, що вони не системні і по кожному такому випадку проводяться службові перевірки. За результатами яких винні посадові особи або притягуються до дисциплінарної відповідальності, або ж по них навіть приймаються і кадрові рішення", – сказав начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

А юристи нагадують, що непоява за повісткою, яка не вручена особисто, не тягне за собою відповідальності. Крім того, комунальники не мають повноважень роздавати повістки.

Якщо ви все ж отримали повістку особисто від уповноважених осіб, не слід чинити опору –насамперед з'ясуйте її тип. Це може бути повістка з метою уточнення облікових даних, повістка на проходження військово-лікарської комісії, повістка-призов на строкову військову службу (хоча зараз строковиків не набирають) або мобілізаційне розпорядження, яке вручають придатним до служби після медкомісії.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...