Деякі висновки його установи спричинили публічні скандали: Як живе родина головного судового експерта країни

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін та його родина користуються дорогою нерухомістю і автівками, які їм не належать. А також володіють майном, яке за вартістю розходиться з офіційними доходами. Про це йдеться в розслідуванні Лесі Іванової "Експерт диявола" для Bihus.Info, передають Патріоти України.

Рувін із дружиною має у власності дві квартири на 147 і 59 кв м, один гараж, одне нежитлове приміщення на 152 кв м, в якому дружина тримає салон. І дві автівки – Land Cruiser 2017 року випуску і Toyota Сamry 2009 року випуску, згідно з останньою декларацію директора КНДІСЕ.

Мешкає Рувін в елітному клубному будинку Regent Hill на Печерську, за спостереженням журналістів. Оренда квартири тут коштує від 100 тис. грн за найпростішу двокімнатну – і до півмільйона грн на місяць за апартаменти з позолотою, ліпниною, мармуром. Придбати тут нерухомість коштує не менше мільйона євро.

Дружина Рувіна Галина їздить на Range Rover вартістю 4 млн грн, якого немає в декларації навіть на правах користування. Автомобіль записаний на ТОВ "АБЗ-1" – асфальтобетонний завод, на якому працює Рувіна. На дружину головного експерта записана низка компаній, однак у податковій, дивідендів з них вона ніколи не отримувала. Також жінка зареєстрована як ФОП, з чого декларує прибуток. Вид діяльності – перукарські послуги. Йдеться про салон краси на околиці Києва.

Пасинок Рувіна, Назар Шептицький, має у власності Range Rover вартістю близько 3,5 млн грн, та квартиру в ЖК "Французький квартал" на понад 100 кв.м. Оформлений співвласником низки компаній, але дивідендів з них ніколи не отримував. Заробляє на роздрібній торгівлі, підприємництво оформив 2017-го. На які кошти в 2016-го придбав квартиру орієнтовною вартістю $150 тис. - незрозуміло.

При цьому, він там не мешкає. Його Range Rover регулярно вранці виїжджає, а впродовж дня стоїть у дворі ЖК "Липська вежа", що в урядовому кварталі Києва. Завдяки відео з соцмереж Назара та оголошенням про оренду в цьому будинку, квартира була ідентифікована: це чотирикімнатна квартира на 250 кв м із мармуровими ванними, дерев'яними меблями і двома паркомісцями. Вартість оренди – $8 тис./міс.

Також упродовж останніх років Шептицького помічали на автівках, записаних на сторонніх людей, які виписували на нього довіреності. Йдеться про Mercedes-Benz G 63 AMG (2013 року), два Toyota Land Cruiser 200 (2016 і 2018 років), а також Aston Martin DB9 (2014 року). Орієнтовна сукупна вартість автівок – 9 млн грн.

Син Рувіна, Сергій, декілька років був оформлений як ФОП і співвласник кількох компаній. Працює оперуповноваженим в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції. Мешкає у ЖК "Французький квартал", їздить на Mercedes-Benz S350L (2013 року) з персональним водієм.

Сам Рувін заявив, що в Regent Hill квартири ніколи не мав і не орендував, його нібито тимчасово – на час ремонту – пустив пожити товариш, ім'я якого Рувін називати відмовився.

Щодо Range Rover, на якому пересувається дружина – це нібито робоча машина заводу, де вона працює, а сам Рувін на цьому заводі нібито ніколи не був.

Стосовно статків сина і пасинка Рувін запевнив, що вони фінансово самостійні, мають доходи з бізнесу і квартиру у "Французькому кварталі" нібито придбали навпіл за свої кошти. При цьому звідки ці кошти взяв син – Рувіну достеменно невідомо. Зазначимо, що на момент придбання зазначеної квартири Сергію Рувіну було 18. Його офіційним доходом на той час була стипендія.

Довідка. Олександр Рувін очолює КНДІСЕ з 2011 року. На початку літа Міністерство Юстиції, якому підпорядкований Інститут, спробувало звільнити Рувіна, однак не змогло.

КНДІСЕ – одна із 27 експертних установ Міністерства Юстиції, де проводять судові експертизи та експертні дослідження за найрізноманітнішими напрямами. За останні роки деякі експертизи спричинили публічні скандали: спроба опізнати підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета по ході, позитивні висновки щодо обґрунтованості й законності формули "Роттердам+", спроба Рувіна відкликати експертизу в справі ексочільника ДФС Романа Насірова, тощо.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....