"Деякі з цих систем настільки нові, що... немає навіть у Бундесвері": Канцлер Шольц розповів про військову допомогу Німеччини Україні

Інформація ЗМІ про скорочення військової підтримки не відповідає дійсності, запевняє канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю Globe and Mail, передають Патріоти України.

"Ми доставили все, що у нас було: протитанкові і зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів і нелетальної допомоги. Відтоді ми перейшли на складніші і дорожчі системи. Самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні комплекси, контрбатарейні РЛС. Деякі з цих систем настільки нові, що їх було вироблено дуже мало, а деякі з них навіть не були представлені в Бундесвері", - стверджує Шольц.

Німеччина також забезпечує навчання українських екіпажів новому і складнішому обладнанню. Тренування проходять у декількох місцях в Німеччині "І ми будемо продовжувати надавати цю підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно", - додав Шольц.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...