"Дехто не розуміє, що треба обов'язково повертатися": На Ставці розглянуть питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон

На найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача розглянуть питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають Патріоти України.

"На жаль, не всі розуміють, коли держава дає можливості відрядження за кордон для виконання тих чи інших завдань, треба обов'язково повертатися. У нас був прикрий випадок, коли Міністерство культури надало дозвіл у грудні – шість людей поїхали представляти Україну як артисти. На жаль, вони не повернулися до України. Ба більше, зухвало починають коментувати і викладати в Мережу, що вони такі розумні, а хтось має воювати. Він в іншому місці буде виступати, коли повернеться до України. Є закони, які треба поважати. Навіть якщо це зробив, сиди собі мовчки в Туреччині, чи де. Вибачення прийматися не будуть", – сказав Данілов, коментуючи скандальні заяви стендап-коміка Андрія Щегеля.

За словами секретаря РНБО, на засіданні Ставки розглянуть питання – хто, скільки, які відомства давали дозволи на виїзд військовозобов'язаним. Про це звітуватимуть міністри.

Данілов певен, що в цьому випадку йдеться про справедливість, бо всі мають докладати зусиль для перемоги. Секретар РНБО підтримує ідею змін до законодавства, які спрямовані на "посилення цих процесів" (умов виїзду чоловіків призовного віку за кордон. – Ред.).

"Не можеш воювати? Будь ласка, працюй, сплачуй податки. Не можеш працювати? Допомагай, як можеш. Але от отак ганьбити країну – це не дозволено нікому", – підсумував він.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...