Дехто підозрює СБУшників: У ДПСУ поділилися подробицями нападу на кордоні з Росією

Особи, які сьогодні вночі напали на прикордонників у Сумській області, не мали при собі зброї. Вони заволоділи зброєю прикордонників, але викинули її неподалік. Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, передають Патріоти України.

"Нападники завдали тілесних ушкоджень двом прикордонникам, які були у складі прикордонного загону. На жаль, заволоділи табельною зброєю, проте на щастя спільно з поліцією зброя була знайдена та повернута... Попередньо, нападники не були озброєні, проте їхні дії були такими, що військові не змогли застосувати зброю, щоб убезпечити своє життя", - сказав Демченко.

За словами представника ДПСУ, нападники викинули захоплену зброю неподалік місця інциденту, там її і знайшли правоохоронці. Наразі нападників шукають.

Крім того, місцеве сумське видання Sumy Today пише, що до нападу нібито можуть бути причетними працівники Служби безпеки України. За словами Демченка, прикордонна служба такої інформації не має, а в СБУ відповіли, що наразі ці дані перевіряються.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...