Дехто з "братушок" дуже не хоче ображати росіян: У Сербії скасували показ фільму "20 днів у Маріуполі"

Кадр із фільму 20 днів у Маріуполі (Фото:@Артхаус Трафік)Сербська радикальна партія, яка підтримує Російську Федерацію, домоглася скасування показу в Сербії документального фільму 20 днів у Маріуполі про жорстоку облогу і руйнування військами РФ українського міста. Показ документального фільму 20 днів у Маріуполі Мстислава Чернова мав відбутися в рамках фестивалю документального кіно на Балканах Beldocs у програмі Beldocs Echo у столиці Сербії в Белграді. Про це пише happytv.rs, передають Патріоти України.

Сербська радикальна партія, яка домоглася скасування безкоштовного показу в галереї Moderna у Центрі культури Lazarevac, назвала стрічку «антиросійською пропагандою». У заяві, яку поширили партія, вона повторила тези російської пропаганди, назвавши українську владу «київським режимом», а війну Росії проти України — «спецоперацією», і заявила, що просування фільму «суперечить офіційній політиці Республіки Сербія, яка займає нейтральну позицію з початку російської спецоперації в Україні».

Один із найбільших фестивалів документального кіно на Балканах Beldocs Echo, в рамках програми якого мав проходити показ у галереї, опублікував на своєму сайті заяву, в якій висловив незгоду з рішенням скасувати показ фільму. «Для нас важливо, щоб ви знали, що Beldocs не стоїть за цим рішенням і не брав у ньому участі. Ми вважаємо, що кожен показ цього фільму перед сербським глядачем важливий, і ми докладемо всіх зусиль, щоб показати цей фільм знову якомога швидше», — йдеться в заяві.

«Команді 20 днів в Маріуполі прикро чути новини про відміну показів фільму в Сербії. Нашою метою завжди було і буде робити все, щоб світ бачив і памʼятав про трагедії людей, які втратили свої сімʼї, своє місто і свої життя під час облоги Маріуполя», — зазначив режисер фільму Мстислав Чернов.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...