Демобілізації військових віком 18-25 років не буде. Їх немає ким замінити, - "слуга народу" Чернєв

Мобілізація в Україні знов забуксувала. Влада все ще не може налагодити процес

Наразі немає підстав для демобілізації військових віком 18-25 років. Темпи мобілізації для звільнення зі служби цієї категорії недостатні. Про це заявив на брифінгу у ВР заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО, депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв, передають Патріоти України з посиланням на LB.

За його словами, на закритому засіданні Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ повідомили, що темпи мобілізації в країні для звільнення зі служби цієї категорії недостатні.

"Просто немає ким їх замінити", - сказав народний обранець.

Чернєв зазначив, якщо будуть відповідні показники мобілізації, тоді буде розглядатись і питання демобілізації.

Нагадаємо, що у середу, 9 жовтня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років. Однак демобілізації у цьому документі не передбачали.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...