Демобілізація не на часі: Генерал сказав, коли Путін може вдатися до ще більшої екскалації

Демобілізація в Україні точно не на часі, тому що у разі її проведення є загроза обвалу фронту. Про це заявив військовий експерт, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Офіцер певен, що новий законопроєкт про мобілізацію потрібно ухвалити якнайшвидше. "Військовим на фронті все одно, хто і як ухвалить потрібний закон. Їм потрібно, щоб було поповнення, щоб прийшли свіжі сили. І зараз точно не час говорити про демобілізацію. І так нестача людей! Запитайте у командирів взводів, рот і батальйонів – до чого призведе демобілізація, запущена в таких умовах. Відповідь вас не порадує", – зазначив Романенко.

Він попеджає, що після переобрання Путіна у березні можлива ще більша ескалація на фронті. "Путін бачить слабкість Заходу. Він оцінить ситуацію в березні — і ухвалюватиме відповідне рішення. Якщо не буде тенденції до посилення підтримки України, то Кремль ескалюватиме. Зокрема, шляхом додаткової мобілізації", – підсумував експерт.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...