"Демонстрація безсилля": В'ятрович оцінив ймовірність перевороту в РФ після звільнення Криму

Українські військові готуються до потужного наступу і планують повернути незаконно окупований Крим. Це стане для російського диктатора Володимира Путіна "серйозним ударом". Про це під час чату на "Главреді" розповів історик, нардеп України, колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають Патріоти України.

"Втрата будь-якої території, яка була завойована Путіним, для нього самого стане серйозним ударом. Бігборди в Херсоні з написом "назавжди з Росією" зараз виглядають як насмішка над амбіціями Путіна і демонструють всьому світу його абсолютне безсилля. Звичайно, втрата Криму особливо яскраво продемонструє це безсилля", - сказав В'ятрович.

Але це не означає, що після повернення Криму в РФ почнуться протести проти влади. "З одного боку, так. Ми були свідками того, як поразки на фронтах російсько-японської війни спричинили революцію 1905 року, коли поразки на фронтах Першої світової війни спричинили революцію 1917 року. Але, по-моєму, більший потенціал - не у росіян, а у поневолених народів Росії. Можливо, саме вони скористаються слабкістю російської держави, щоб нагадати про свою суб'єктність і силу", - додав В'ятрович.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...