"Демонстративне приниження": Ломаченко опублікував відео з претензіями до Зеленського від УПЦ МП

Колишній чемпіон світу з боксу в трьох вагових категоріях Василь Ломаченко зробив нову публікацію у своєму Instagram. Спортсмен оприлюднив відео інформаційного агентства "Спілка православних журналістів" (СПЖ), яке публікує новини УПЦ Московського патріархату, передають Патріоти України.

На відео повідомляється, що члени синоду УПЦ три години чекали під офісом президента України Володимира Зеленського.

"20 березня 2023 року сталася подія, яка увійде до історії як ганьба щодо влади до церкви. Члени синоду української православної церкви майже 3 години безуспішно чекали під офісом президента Володимира Зеленського. Привід був більш ніж серйозний – вигнання церкви із Києво-Печерської лаври.

Питання зовсім не в тому, що Зеленський не прийняв синодалів, проблема в тому, як це було зроблено. Настоятеля та ієрархів найбільшої конфесії країни протримали на вулиці біля блокпоста кілька годин, а потім прогнали сиреною.

І це Зеленський був на місці і хоч кілька хвилин міг точно знайти. Архієреїв не запросили почекати всередині, не запропонували бодай сісти. Якщо коротко, ситуацію можна охарактеризувати двома словами: "Демонстративне приниження". І це приниження не Онуфрія, Павла чи Антонія. Це є показовим приниженням мільйонів вірян УПЦ, приниженням мільйонів виборців, мільйонів громадян України. Трагедія якраз у цьому", – йдеться у відео.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...