Демонструє всі жахи війни: Associated Press показало кадри з бодікамери парамедикині Тайри, зняті у Маріуполі у перші дні вторгення РФ

Видання Associated Press опублікувало відеозапис із нагрудної камери української волонтерки та парамедикині Юлії "Тайри" Паєвської, яка рятувала поранених мирних жителів та військовослужбовців у блокадному Маріуполі. З 16 березня вона перебуває в полоні у росіян, а за день до того, як окупанти її схопили, Тайра встигла передати журналістам флешку із 256 гігабайтами відео, передають Патріоти України.

Кадри були оприлюднені виданням 19 травня. На них показано, як Тайра брала участь у порятунку людей, які постраждали від звірств військових Росії.

На відео видно, що ситуація у місті жахлива, у лікарнях багато закривавлених людей, паніка. На кадрах, знятих 24 лютого, показано як відбувається порятунок одного з поранених, у нього відкрита рана голови. На наступних кадрах – як військові та медики на ношах заносять до приміщення реанімації інших людей, серед них діти.

Також показано, як медики реанімують підлітка, який потрапив до лікарні разом із маленькою сестрою. Він весь у крові та помирає на руках лікарів, а Тайра заплющує йому очі. "Я ненавиджу це", – каже вона, відвернувшись від тіла підлітка.

Розмовляючи з кимось у темряві Тайра каже: "Хлопчик пішов. Хлопчик помер. Дівчинці все ще роблять штучне дихання. Можливо, вона виживе".

Також камера зняла пораненого російського солдата на інвалідному візку, який каже, що він із Москви. Паєвська запитує: "Що ж ми тобі поганого зробили, сонце?"

Нагадаємо, що Тайру захопили в полон, коли вона їхала на виклик до постраждалої дитини в Маріуполі. Жінка від початку війни була в епіцентрі подій у зруйнованому окупантами місті.

Вона займалася лише медичною допомогою та евакуацією мирного населення Маріуполя, вона не є військовослужбовцем. Парамедикиня не брала участі у боях за місто, вона не знищувала загарбників і тим більше не намагалася втекти з Маріуполя, як уже встигли написати брехливі пропагандистські ЗМІ.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...