"Деморалізація російської армії буде лише наростати", - військовий експерт

Українські військові успішно обороняють країну навіть на найтяжкому північно-західному напрямку, а тому деморалізація російської армії буде тільки наростати. Про це розповів в ефірі Радіо НВ заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков, передають Патріоти України.

«Деморалізація російської армії буде лише наростати. Вона буде наростати насамперед через те, що наші воїни чинять ефективний спротив. Як в одній з перехоплених розмов росіянин каже: „Ми не встигаємо зрозуміти, звідки по нам прилітає“. Тобто така [велика] щільність протитанкових засобів, засобів боротьби з бронетехнікою. Це прекрасно. Може виникнути ситуація, що сили на папері у Росії ще є, але відмовляються йти в бій, може їх будуть гнати на убій. Хоча їх і зараз гонять на убій», — вважає Бєлєсков.

Найбільш деморалізовані росіяни на північно-західному напрямку, вважає експерт, адже вони спостерігають повернення колон техніки з втратами. На підходах до Києва, продовжив Бєлєсков, українці уже впевнено тримають оборону і на землі, і в небі, а надання Європою Україні літаків посилить ЗСУ:

«Ми матимемо можливість далі ефективно протидіяти ворогу не лише на землі, а й в повітрі він не матиме домінування, яке дозволятиме йому допомагати своїм наземним силам. Тримаємо удар на землі і в повітрі, що означає, що блокада, якою нас лякали, вона не матиме такого ефекту».

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що російські війська націлилися на Київ, але українці чинять досить ефективний опір.

Джерело: НВ

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...

"Хто був головним?": Пострілами у Фіцо знято ще одне табу в Словаччині, - Politico

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:13

Пострілами в прем'єра Словаччини Роберта Фіцо знято ще одне табу, у порушення якого жителі країни не вірили, пише Politico. Спочатку це було вбивство у 2018 році журналіста-розслідувача Яна Куцяка, який просто займався своєю справою, але заплатив за це...