Демпартія США відклала висунення Байдена кандидатом у президенти. Той захворів на COVID-19

Національний комітет Демократичної партії США вирішив на тиждень відкласти висунення президента Джозефа Байдена у кандидати на пост глави держави. Про це у середу, 17 липня, передає New York Times.

За даними видання, лідери демократів у Сенаті - Чак Шумер - та у Палаті представників - Хакім Джеффріс, підштовхнули партію відкласти початок процесу висунення.

Конгресмен із Каліфорнії Джаред Хаффман, який організував своїх колег-демократів для тиску на партію з метою відкласти процес висунення кандидатів, назвав нові терміни "позитивним кроком", але сказав, що вони навряд чи розвіють побоювання щодо політичної життєздатності Байдена.

Зазначається, що у середу партійні лідери оголосили, що віртуальне голосування за кандидатів на посаду президента відбудеться в перший тиждень серпня, що стало поступкою демократам, які протестували проти планів розпочати голосування вже наступного тижня.

Зсув дати голосування загрожує проблемами для низки штатів, як-от Огайо, Вашингтона, Монтани, Оклахоми та Каліфорнії. Вони матимуть останні терміни подання бюлетенів протягом тижня після з'їзду партії.

Як саме організують процес голосування за кандидата від Демократичної партії США і коли він розпочнеться, це визначать 19 липня.

Наразі Демократична партія не має механізму, який дозволяє зняти Байдена як кандидата, якщо він сам не вирішить відмовитися від участі. Переважна більшість із понад 4600 делегатів партійного з'їзду зобов'язані прого яклосувати за чинного президента в першому турі, незалежно від того, коли це голосування відбудеться.

Президент США Джо Байден здав позитивний тест на коронавірус. Про це у середу, 17 липня, повідомила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр.

Тим часом стало відомо, що пезидент США Джо Байден здав позитивний тест на коронавірус. Про це у середу, 17 липня, повідомила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр

За її слов32ами, перші симптоми Байден відчув, приїхавши до Лас-Вегаса, де мав виступити на конференції.

"Байден отримав ревакцинацію і має легкі симптоми. Він їде до Делавера, де піде на домашній карантин, і протягом цього часу продовжуватиме виконувати всі свої обов’язки", - сказала Жан-П’єр.

Вона додала, що Білий дім надаватиме регулярні оновлення щодо статусу президента США, оскільки він продовжує виконувати всі свої обов’язки під час ізоляції.

У пакеті будуть гаубиці Caesar і танки: Франція готує військове підкріплення для ЗСУ

четвер, 18 липень 2024, 20:45

Франція готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього, серед іншого, увійдуть гаубиці Caesar. Про це повідомляє France Info, передають Патріоти України. Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Україна отримає 128 транспортних машин ...

Росія втратила близько 200 танків Т-62: Коваленко пояснив, про що це свідчить

четвер, 18 липень 2024, 20:06

Від часу повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили понад 200 танків Т-62 різних модифікацій, з яких 165 верифіковано як знищені, пошкоджені або “затрофеєні”, передають Патріоти України. Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Оле...