День героїв: ​У Львові попрощались з 18-річним десантником, який шість років тому загинув, захищаючи Луганський аеропорт

Битва за Луганський аеропорт одна з найгероїчніших сторінок історії ЗСУ і одна з найтрагічніших. Однак про подвиг "луганських кіборгів", на жаль, набагато менше відомо українському суспільству

Сьогодні, у День Героїв, громада Львова попрощалась із захисником Луганського аеропорту Сергієм Тимощуком. Прощання відбулось у 80-й аеромобільній бригаді, в якій служив боєць. Поховають Героя у м. Славута Хмельницької області, звідки він родом. Про це повідомили у Львівській міській раді, зазначають Патріоти України.

Зазначимо, 18-річний десантник служив у Львівській військовій частині А0284 ().
Загинув 31 серпня 2014 року в бою за Луганський аеропорт. Останки захисника вдалося встановити з допомогою системи ДНК-ідентифікації. Громада міста Львова висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім, хто знав Героя.
«Сьогодні Україна відзначає День Героїв, але ці дні для нас є сумними. Це дуже важливо — вшанувати кожного, пам’ятати кожного, бо ми всі - одне. Це наша країна, а ця війна пробує нас знищити. Я переконаний, що ми будемо сильнішими і ми переможемо. Спи спокійно, наш Герою. Вічна тобі пам'ять», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.
До слова, у Львові до Дня Героїв ветеранам-активістам міського відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів виплатять одноразову матеріальну допомогу. Зокрема, виплату в розмірі 500 грн отримає 51 активіст.
День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України. Відзначають 23 травня.
«Сумний День Героїв сьогодні у Львові. Прощаємось зі Сергієм Тимощуком. Десантник 80-ї окремої аеромобільної бригади загинув ще 31 серпня 2014 року в боях під час оборони Міжнародного аеропорту «Луганськ». Майже шість років Сергія вважали зниклим безвісти. У лютому 2020 року останки Героя сепаратисти передали українській стороні. Спочине Сергій у місті Славута Хмельницької області, звідки він родом. А сьогодні з ним прощаються побратими та львів'яни. Вічна Пам’ять і Слава Героям України!», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
Сергій Тимощук — десантник, загинув 31 серпня 2014 року в боях з російськими окупантами під час оборони Міжнародного аеропорту «Луганськ».
Майже шість років рахувався у списках безвісти зниклих. Наприкінці літа 2014 року військовослужбовець перестав виходити на зв’язок, перебуваючи в районі проведення Антитерористичної операції в Луганському аеропорту.
У лютому 2020 року останки солдата Сергія Тимощука сепаратисти передали українській стороні.
Сергій Володимирович Тимощук народився 16 вересня 1995 року. Проходив військову службу за контрактом на той час у 80-й окремій аеромобільній бригаді на посаді номера обслуги гаубично-артилерійського дивізіону. Загинув 31 серпня 2014 року в боях з російсько-терористичними угрупуваннями під час оборони Міжнародного аеропорту «Луганськ».

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....