День воєнної розвідки України: Буданов випустив "особливий" ролик із натяком росіянам (відео)

Начальник Головного розвідувального управління Міністерства оборони України Кирило Буданов 7 вересня, у День воєнної розвідки нашої країни, привітав колег інтригуючим відео зі звуком вибуху. До привітань приєдналися головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський і командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, передають Патріоти України.

У ролику, опублікованому ГУР у соціальних мережах, перед Будановим поставили торт із запаленими свічками. Глава відомства мовчки задув свічки – і в цей момент пролунав вибух. "Загадуй бажання", – такий напис з'явився в кінці короткого відео.

Залужний зазначив, що про більшість успішних операцій розвідки не прийнято розповідати публічно. "Воєнні розвідники не розкривають своїх облич, не називають імен. Вони часто ходять по лезу. Діють там, де багатьом не під силу. Чітко, виважено, послідовно та болісно для противника", – написав головнокомандувач у Facebook.

Сирський також оприлюднив вітання з Днем воєнної розвідки України, привітавши бойових побратимів і посестер. "Ваша мужність та інтелект є основою багатьох успішних операцій, які наближають нас до перемоги! Ідемо вперед! Слава Україні!" – написав генерал-полковник.

Наєв зазначив, що успіхи українських військових операцій багато в чому залежать від того, як якісно і швидко ми можемо оцінити оперативну обстановку, наскільки глибоко розуміємо стратегії окупантів. "Завдяки вашому досвіду і вмінню здобувати інформацію ми маємо змогу не лише стримувати ворога, а й ефективно звільняти окуповані території", – звернувся генерал-лейтенант до воїнів-розвідників.

Він вшанував пам'ять полеглих розвідників, які ціною власного життя зірвали стратегічні плани Кремля з миттєвого захоплення України.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...