День захисника України: Два марші патріотів у Києві 14 жовтня. Як пройдуть маршрути (карта)

Організатори закликають долучатися усіх небайдужих

Вулицями столиці 14 жовтня пройдуть дві ходи, по маршруту руху колон проїзд для транспорту буде тимчасово перекритий, зазначають Патріоти України. Ветерани 14 жовтня вийдуть на Марш опору капітуляції.

"Наші вимоги до президента:

1. Заборонити впровадження особливого статусу для ОРДЛО чи будь-яких інших регіонів України.
2. Заборонити впровадження амністії для бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР".
3. Заборонити відведення українських військ від лінії розмежування.
4. Заборонити утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народних міліцій на території ОРДЛО.
5. Заборонити проведення виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування на території ОРДЛО до отримання повного контролю по усій довжині україно-російського кордону.
6. Вийти з безперспективного Мінського формату та ініціювати Будапештський формат перемовин", - йдеться в описі заходу.

"Марш спротиву капітуляції – це не політична акція. У цей день ми усі об’єднаємось заради України", - зазначається в публікації.

Також 14 жовтня о 11:00 на Михайлівській площі стартує марш на підтримку Віталія Марківа. "Наша вимога – справедливий суд для Віталія Марківа, незаконно ув’язненого в Італії вже третій рік. В День Захисника України ми вийдемо, щоб запитати у Міністерства закордонних справ України щодо стану "справи Марківа" і вимагати активізації процесу його звільнення, після чого пройдемо колоною до посольства Італії в Києві з вимогою справедливого суду для Віталія", - повідомляють організатори.

При цьому наголошується, що марш є неполітичним, тому учасників закликали використовувати тільки Націнального символіку.

ВО "Свобода" анонсувало на 14 жовтня в Києві на честь 77-річчя створення Української Повстанської Армії традиційний марш УПА “Захистимо українську землю!”. Захід розпочнеться о 13:00 урочистим мітингом біля пам’ятника Тарасові Шевченку, після якого учасники Маршу пройдуть центральними вулицями Києва.
Відомо також, що активісти "Руху опору капітуляції" запланували на 16 годину проведення маршу від парку Шевченка.

У пресслужбі патрульної поліції столиці попереджають, що одна колона пройде маршрутом від парку імені Тараса Шевченка до вулиці Банкової, інша — від парку імені Тараса Шевченка до вулиці Грушевського (площа Конституції).

Після проходження колони рух вулицями буде одразу поновлюватись.Перекриття орієнтовно заплановано на 14:00.


"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...