"Денис Шмигаль дуже наполягав на тому, щоб залучити мене": Саакашвілі назвав дві теми, якими хоче займатися в Кабміні

Верховна Рада може голосувати за призначення Михайла Саакашвілі в уряд 28-29 квітня.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі завтра зустрінеться із народними депутатами, повідомляють Патріоти України.

"Завтра (відбудеться ваша зустріч із фракцією "Слуга народу". - ред.). Оскільки завтра всі з'їдуться до Києва. Але вже сьогодні я проводжу розмову з окремими групами депутатів, яким цікаво, що я хочу зробити для держави", - сказав політик журналістам.

"Те, що я хочу донести до депутатів, що парламент повинен стати важливим драйвером у реалізації реформ. Тому що зараз зв'язок між урядом і парламентом не налагоджений. Уряд хоче, щоб депутати автоматично підтримували всі їх законопроєкти, нічого навіть їм не пояснюючи. Без комунікації із більшістю і без підтримки Ради проводити реформи складно. Віце-прем'єр - це як міністр без портфеля. Тому потрібна злагоджена робота всіх. Це я і хочу пояснити більшості", - заявив він.

Саакашвілі розповів, що на посаді віце-прем'єра хоче "сконцентруватися на двох моментах". "Перше - переговори з МВФ. Друге - дерегуляція, - дуже важливо, щоб зміцнів малий і середній бізнес", - сказав він.

"Але це депутатам вирішувати, підтримувати чи ні. Наприклад, у мене немає ніяких розбіжностей із "Голосом", з їх політикою. Мені дуже важливо, щоб все було відкрито, прозоро і без договорняків. У мене немає депутатських груп. Це ініціатива президента, і, до речі, прем'єр-міністра. Денис Шмигаль дуже наполягав на тому, щоб залучити мене в уряд. Я не збираюся стрибати через голову, дзвонити лідерам фракцій, - це рішення мають ухвалити депутати самостійно", - заявив Саакашвілі.

Водночас голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив, що Верховна Рада може голосувати за призначення Саакашвілі в уряд 28-29 квітня. Корнієнко розраховує, що в п'ятницю на засіданні фракції Саакашвілі представить прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Джерело: НВ

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...