Деокупація Куп’янська є значним ударом для військових РФ, - британська розвідка

Звільнення Куп’янська є значним ударом для військових РФ, які були «захоплені зненацька» українським контрнаступом на Харківщині. Адже місто розташоване на шляхах постачання до лінії фронту на Донбасі. Про це йдеться у зведенні розвідки Великої Британії за суботу, 10 вересня, передають Патріоти України.

«Цей сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили та оточили кілька міст», — повідомляється в публікації.

Також додається, що російські війська навколо Ізюма стають більш ізольованими. «Українські підрозділи зараз загрожують місту Куп’янськ; його захоплення буде значним ударом по Росії, тому що воно лежить на маршрутах постачання лінії фронту на Донбасі», — зазначає відомство.

Водночас розвідка вказує на те, що українські операції тривають і на Херсонщині, відтак російські війська перебувають під тиском як на півночі, так і на півдні.

У соцмережах з’явилися свідчення того, що українські військові вже перебувають у центрі раніше окупованого РФ Куп’янська Харківської області. Місто було для російських загарбників важливим вузлом, через який йшло постачання до поки що підконтрольного РФ Ізюму. Його втрата ставить окупантів у дуже важке становище на цьому напрямі, оскільки їхнє угруповання фактично опинилося в оперативному оточенні українських військ.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...