Депутат із Харківщини під час окупації допомагав росіянам вивозити українське зерно

Служба безпеки України викрила ворожого поплічника, який під час окупації допомагав росіянам красти українське зерно, передають Патріоти України.

Ним виявився депутат Курилівської селищної ради Куп'янського району. Власник декількох сільгосппідприємств одним з перших пішов на співпрацю з ворогом під час окупації району. Він запропонував росіянам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна. Для цього чоловік перереєстрував свій агробізнес в місцевій окупаційній адміністрації і почав сплачувати податки до бюджету Росії.

"Основну частину зібраного врожаю він мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться — реалізовувати на території країни-агресора", — розповіли в пресслужбі СБУ.

Крім цього, селищний депутат та бізнесмен надав окупантам доступ до своїх логістичних складів, щоб вони ремонтували там військову техніку, а також забезпечив їх паливом.

Після деокупації депутат залишився в селищі. Його затримали. Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Депутату загрожує до 15 років ув'язнення, якщо суд визнає його винним.

Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, – начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня

субота, 27 квітень 2024, 19:17

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі ...

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...