Депутат від забороненої ОПЗЖ рветься керувати... харківською психлікарнею

Володимир Рябко, який став депутатом Харківської обласної ради від проросійської ОПЗЖ, вдруге подав свою кандидатуру на посаду гендиректора Обласної клінічної психіатричної лікарні №3, інформують Патріоти України.

Проводити конкурси на посади в держустановах під час воєнного стану не можна, тому процедура призначення керівників медзакладів комунальної форми власності інша: кандидати подають свої заяви, їх розглядає профільна комісія обласної ради, а потім затверджує або ні Харківська обласна рада. Так було наприкінці 2022 року, колу обласна рада погодила призначення в.о. гендиректора психіатричної лікарні №3 Володимира Рябка. За чотири місяці нічого не змінилося, претендентів не побільшало, і депутат Рябко знову єдиний претендує на цю посаду. Про це повідомила депутатка Харківської міськради Ірина Багалій.

"Знову чергова спроба призначити скандально відомого ОПЗЖиста Рябка директором Сабурової дачі. У наших психіатричних кулуарах стверджують що призначення Рябка лобіює особисто Тетяна Єгорова Луценко. Для мене визначальною є не стільки партійна приналежність скільки професіоналізм. А професіоналізму Рябку бракує. Він не психіатр вобще. Чому його так перемкнуло керувати Сабуровою дачею, загадка. Але це точно не альтруїзм-гуманізм", - написала Багалій у соцмережах.

Відомо, що Володимир Рябко у 2008 році закінчив Харківський державний медичний університет за спеціальності "медико-профілактична справа", у 2016 році - Харківський регіональний інститут державного управління національної академії державного управління. Був обраний депутатом від ОПЗЖ до обласної ради у 2020 році.

Голова Харкіської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відкидає звинувачення у лобіюванні кандидатури Рябка. "Конкурси під час війни ми проводити не можемо, за тими вимогами, які є для керівників наразі, - знайти людину фактично нереально, з колективу лікарні конкретно у цьому випадку - всі відмовились від посади. Депутати призначили його головою ліквідаційної комісії, голосували майже всі, (бажаючих її очолювати не було), наразі триває дуже нелегка оптимізація, так як наші два заклади які знаходились в Стрілечому та Барвінковому, фактично непридатні для роботи", - відповіла голова обласної ради під постом Ірини Багалій.

Якщо ніхто, окрім Володимира Рябка не подасть документи на цю посаду, його знову затвердять, адже лишати лікарню без в.о. керівника не можна. На даний момент в Обласній клінічній психіатричній лікарні №3 більше 1000 койко-місць.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...