Депутата-комуніста Абдалкіна, який дивився послання Путіна з локшиною на вухах, віддали під суд за "дискредитації збройних сил РФ"

На депутата Самарської обласної думи від КПРФ Михайла Абдалкіна склали протокол про "дискредитацію" російської армії через відео, на якому він дивиться щорічне послання президента Росії Володимира Путіна з локшиною на вухах. На це звернула увагу "Медіазона".

Засідання у його адміністративній справі призначено на 7 березня у Новокуйбишівському міському суді.

"Будемо боротися, доводитимемо свою непричетність і невинність", - написав депутат на своїй сторінці у "ВКонтакті".

Зазначимо, що Абдалкін опублікував відео 21 лютого - у день, коли Путін виступив із посланням до Федеральних зборів. Він написав, що дивився це послання на прохання керівництва фракції КПРФ в обласній думі.

"Повністю підтримую, повністю згоден, чудовий виступ. Нічого подібного я за останні 23 роки не чув. Приємно здивований", - заявив Абдалкін.

Після цього комітет із регламенту Самарської обласної думи оголосив "публічний осуд" і запропонував КПРФ розглянути питання вилучення його з партії, а голова фракції ЛДПР в обласному парламенті Олександр Степанов запропонував відправити свого колегу на військову службу. Покарати Абдалкіна також вимагав депутат Держдуми від Єдиної Росії Олександр Хінштейн.

Глава пресслужби фракції КПРФ у Держдумі Олександр Ющенко назвав вчинок Абдалкіна "дурістю" і пообіцяв, що це не залишиться поза увагою з боку центральної ревізійної комісії партії.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...