Депутатів Ради будуть вакцинувати препаратом Pfizer

Народні депутати, які бажають вакцинуватися від коронавірусу, зможуть отримати щеплення препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Ця вакцина вважається однією з найкращих у світі. Запрошення, яке прийшло нардепам від апарату Верховної Ради, опублікував у Telegram політтехнолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

У ньому наголошується, що вакцинація буде проходити з 15 по 18 червня в кабінеті №52 за попередньо наданими списками. Також для депутатів склали окремий графік, щоб вони не стояли в черзі. При собі парламентарям потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, заповнену інформовану згоду і оцінку стану здоров'я.

Вакцина Comirnaty – це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена американським фармакологічним концерном Pfizer спільно з німецькою біотехнологічною компанією BioNTech. Виробник заявляє, що препарат має ефективність 95%. Однак вона досягається тільки після введення другої дози через 21-28 днів.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України, вакцину з цієї партії використовують для щеплення людей з 1-3 етапів вакцинації.

  • 1-й етап – це медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті.
  • 2-й етап – решта медичних працівників, люди віком 80+ та соціальні працівники.
  • 3-й етап – люди віком 65-79 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...