Депутатка ОПЗЖ на Харківщині передала окупантам 70% урожаю однієї з громад, - СБУ

Служба безпеки України викрила на деокупованій частині Харківської області депутатку забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", яка співпрацювала з російськими окупантами. Про це 5 жовтня повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Жінка є власницею кількох фермерських господарств на території Шевченківської громади. За даними слідства, вона домовилася з окупантами щодо умов ведення нею "сільськогосподарської діяльності". Так, 70% зібраного врожаю вона мала віддавати представникам окупаційної влади.

Окрім цього, жінка передавала загарбникам пальне й надавала власні приміщення для розміщення військових формувань і військової техніки окупантів. "Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом. Для цього загарбники призначили її на посаду керівника так званої "союзу виробників сільськогосподарської продукції" та санкціонували взяти під своє "зовнішнє управління" активи інших господарств", – ідеться у заяві.

За інформацією СБУ, у серпні фермерка передала окупантам 250 тонн насіння соняшника з урожаю минулого року, яке одразу вивезли на територію РФ. Жінку затримали після деокупації території Шевченківської громади. Її повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання їй запобіжного заходу – тримання під вартою.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...