Депутатка з Північної Македонії переплутала Стефанчука з "в. о. президента України" Турчиновим (фото)

Член фракції Соціал-демократичного союзу у парламенті Північної Македонії Снежана Калеска-Ванчева під час зустрічі у Швеції з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком прийняла його за колишнього спікера Олександра Турчинова. Про це стало відомо її посту у Facebook з цього приводу, передають Патріоти України.

Ба більше, Калеска-Ванчева була впевнена, що Турчинов досі тимчасово виконує обов’язки президента України. Хто у такому разі, на думку депутатки, Володимир Зеленський, і взагалі, чи чула вона про нього хоч щось, залишається загадкою.

«Зустріч з Олександром Турчиновим, спікером Верховної Ради, який також тимчасово обіймає посаду президента України, в рамках навчальної поїздки з демократичного розвитку до парламенту Швеції», — йдеться у її пості.

Водночас, чи справді Калеска-Ванчева веде свої соцмережі особисто, або ж помилки припустився хтось із її асистентів, достовірно не відомо. Турчинов, будучи головою парламенту, після втечі з країни Віктора Януковича тимчасово виконував обов’язки президента, поки українці у травні 2014 року не обрали собі нового главу держави — Петра Порошенка.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...