Депутати ОПЗЖ не виїжджали до РФ для того, щоб співпрацювати з окупантами. Саме тому ворог не може показати жодної знакової фігури, - Віктор Чумак

Росія, розпочавши повномасштабну війну, сподівалась на підтримку міст на сході та півдні України. Проте втекли навіть певні проросійські депутати. Про це в ефірі 24 каналу розповів Віктор Чумак – ексзаступник генпрокурора. За його словами, мовиться про втечу місцевих депутатів з "Опозиційної платформи – За життя", передають Патріоти України.

Чумак: В окупантів немає місцевих кадрів

Чумак зауважив, що з втечею навіть депутатів з ОПЗЖ лопається вся теорія "русского мира". Вони зараз не можуть дати жодної картинки, де колаборанти з ними працюють.

"У них немає тут кадрів. Місцеві проросійські ОПЗЖ втекли. Проте не до Росії. Вони втекли в Європу та США", – зазначив він.

Також колишній заступник генпрокурора зазначив, що проросійські депутати не виїжджали до Росії для того, щоб співпрацювати з окупантами. Саме тому ворог не може дати жодної знакової фігури, яка з ними починає роботу. "Їхня доктрина повністю валиться", – додав Чумак.

Попри думки Віктора Чумака, є інформація, що в Енергодарі на Запоріжжі окупанти хочуть призначити "мером" депутата, власне, з ОПЗЖ. Мовиться про Андрія Шевчика, який уже дав обіцянку росіянам. Про плани загарбників дізнались самі містяни.

Проте, наприклад, у тимчасово окупованому Херсоні фракція ОПЗЖ припинила існування. Дев'ять депутатів, які входили до херсонського осередку проросійської партії, вирішили розпустити фракцію і вийти з її лав, зазначивши, що Херсон – українське місто.

Джерело: 24 канал

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...