Державна зрада: ​СБУ виявила чинних депутатів з Донеччини, котрі допомагали окупантам проводити псевдореферендум у 2014-му

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру трьом чинним депутатам міських районних рад Донецької області в сприянні в організації незаконного референдуму в травні 2014 року про незалежність терористичних організацій "Л/ДНР", повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр СБУ.

Як встановили оперативники спецслужби, в квітні 2014 року депутатка Лиманської міської ради добровільно сприяла організації та проведенню незаконного голосування.

"Вона очолила дільничну виборчу комісію в селищі Крива Лука, координувала роботу дільниці, підраховувала голоси та підписувала відповідні акти", - йдеться в повідомленні.

Аналогічно вчинив і депутат Костянтинівської міськради.

"Він добровільно очолив виборчу дільницю, організував і провів псевдореферендум у селах Тарасівка, Олександропіль, Новооленівка, Водяне Друге, Березівка та Зелене поле", - йдеться в повідомленні.

Таким же чином діяла і депутатка Миронівської селищної ради.

"Разом з іншими обранцями на позачерговій сесії сільради вона прийняла рішення щодо проведення фейкового референдуму. Активно закликала мешканців Донеччини до участі у псевдоголосуванні та сприяла його проведенню", - йдеться в повідомленні.

Слідчі підозрюють чиновників в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.


Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...