"Сигнал намагалися глушити, але безпілотник проскочив": Держдачу Венедіктової зняли з дрона (фото, відео)

Державна резиденція, де оселилася генпрокурорка України Ірина Венедіктова з сім'єю, являє собою двоповерховий особняк з особистим озером на задньому дворі і тенісним кортом. Про нове житло генпрокурорки розповіли журналісти видання "Страна". Вони розглянули маєток під Києвом за допомогою безпілотника, передать Патріоти України.

Резиденція розташована на околиці столиці, поруч з Мінським масивом і Міністерськими озерами. Звідси однаково близько Пуща-Водиці і Вишгорода. Поруч з будинком Венедіктової розташована поліклініка і госпіталь МВС Київської області.

Журналісти відзначили, що підлетіти квадрокоптеру ближче, ніж на 100 метрів до резиденції не вдалося – радіоперешкоди глушать сигнал. Хоча, відповідно до карти на сайті Державіаслужби України, заборона на польоти безпілотників на цю територію не поширюється.

Все ж таки вдалося розглянути, що на території резиденції поруч з двоповерховим особняком розташована літня кухня і будиночок для гостей. На задньому дворі є велике озеро з двома помостами і альтанками, а також тенісний корт.

Також видання зазначило, що в податковій декларації за минулий рік у Венедіктової і її родини не значиться жодного об'єкта нерухомості в Києві. А на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції не оприлюднений документ генпрокурора про актуальні витрати, який називається "Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані".


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...