Держдеп США схвалив екстрений продаж для України комплектуючих ЗРК Hawk на $138 млн

Держдеп США схвалив продаж комплектуючих ЗРК Hawk на $138 млн для України

США оголосили про екстрений продаж комплектуючих для ракетних комплексів Hawk для України на 138 мільйонів доларів, повідомляє Associated Press

Державний департамент дав дозвіл на екстрений продаж військової продукції за кордон для забезпечення критичного ремонту та запасних частин для українських ракетних систем Hawk.

США оголосили про цей крок у вівторок, заявивши, що Україна має термінову потребу в технічній підтримці, щоб забезпечити працездатність ракетної системи.

Hawk - це зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України.

Дослівно: "Україні терміново необхідно збільшити свої можливості для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських сил", — йдеться в меморандумі Держдепу, в якому описується продаж. "Збереження та підтримка системи озброєння Hawk посилить здатність України захищати свій народ і захистити критичну інфраструктуру".

Під час слухань на Капітолійському пагорбі у вівторок міністр оборони Ллойд Остін заявив, що без підтримки США є ризик, що Росія захопить Україну.

Пряма мова Остіна: "Україна має значення, і результат конфлікту в Україні також матиме глобальні наслідки для нашої національної безпеки".

Ще деталі: Роботи над системами Hawk виконуватимуть підрядники корпорації RTX Corporation, що базується в Массачусетсі, раніше відомої як Raytheon, і PROJECTXYZ, що базується в Хантсвіллі, штат Алабама. У Державному департаменті заявили, що деталі, необхідні для ремонту систем, будуть отримані зі складу армії США, пожертвувань третіх країн, комерційних готових компонентів і нового виробництва.


Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...