Держдеп США через підривні дії в Європі викликав "на килим" тимчасового повіреного у справах Росії: Мордорянин "рішуче відкинув безпідставні звинувачення"

Держдепартамент викликав тимчасового повіреного у справах Росії в США у п’ятницю, 23 квітня. Темою розмови стали «дестабілізуючі дії Москви» у євроатлантичному регіоні. Про це повідомило посольство РФ у Сполучених Штатах, зазначають Патріоти України.

Так, Держдеп США продемонстрував повну підтримку Чехії, яка підозрює Головне управління Генштабу Росії у причетності до вибухів складів боєприпасів у Врбетіце в 2014 році.Зі свого боку, посольство РФ у США завило, що їхній дипломат заперечив усі звинувачення.

«Сьогодні російський тимчасовий повірений у справах скористався зустріччю в Держдепі США, щоб рішуче відкинути безпідставні звинувачення проти Росії в дестабілізуючих діях в євроатлантичному регіоні», — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня Чехія заявила про висилку 18 російських дипломатів, пов’язаних з російськими спецслужбами. Причиною таких заходів стала підозра в причетності Головного управління Генштабу Росії до вибухів складів боєприпасів у Врбетіце в 2014 році.

Також поліція Чехії оголосила в розшук двох осіб, які в жовтні 2014 року в'їхали в країну з паспортами громадян Росії на імена Олександр Петров та Руслан Боширов і пробули там п’ять днів до першого вибуху у Врбетіце. Журналісти-розслідувачі з Bellingcat з’ясували, що «Петров» і «Боширов» є працівниками підрозділу № 29155 ГРУ Олександром Мішкіним та Анатолієм Чепігою.

Вони ж, за даними британських спецслужб, причетні до отруєння отрутою Новачок колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року в британському Солсбері.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...