Держсекретар США Блінкен несподівано прибув до Києва

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва. Раніше цей візит не анонсувався. У ході візиту Блінкен обговорить військову допомогу Україні з боку США. Про це повідомляє AFP, передають Патріоти України.

Під час зустрічей із високопоставленими українськими посадовцями Блінкен сказав, що адміністрація Байдена надасть 2 мільярди доларів у вигляді довгострокового зовнішнього військового фінансування Україні та 18 її сусідам, включаючи членів НАТО та регіональних партнерів у сфері безпеки, які "потенційно знаходяться під найбільшим ризиком для майбутньої російської агресії".

Цю суму буде виділено на додаток до пакету важкого озброєння, боєприпасів і бронетехніки лише для України вартістю 675 мільйонів доларів, про який міністр оборони Ллойд Остін оголосив раніше в четвер на конференції в Рамштайні. Цей пакет включає гаубиці, артилерійські боєприпаси, Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи та інше.

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...

Найближчі півтора місяця - особливо небезпечні: Комбат виступив з попередженням для мешканців Харкова

четвер, 16 травень 2024, 11:36

Максимальне загострення на фронті, зокрема в Харківській області, триватиме близько півтора місяця, коли росіяни матимуть "вікно можливостей", поки до України йтиме необхідна допомога від США. Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних...