Десь на півночі РФ протяжно виє безнадійно поламаний старий "Кузя": До складу ВМС США ввели корабель-невидимку класу "Цинциннаті" (відео)

Новачок став вже десятим кораблем свого класу у складі ВМС США

5 жовтня у склад військово-морського флоту США ввели новий бойовий корабель-невидимку прибережної зони LCS 20 USS Cincinnati (“Цинциннаті”), повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ВМС США.

Офіційна церемонія відбулась в порту Гольфпорт у штаті Міссісіпі.

“Корабель “Цинциннаті” і його команда відіграватимуть важливу роль у захисті нашої нації і морської свободи. Він є доказом того, чого допомагає досягти командна робота – від громадянських до військових підрядників”, – заявив міністр флоту Річард Ст. Спенсер.

“Цинциннаті” виконуватиме такі завдання, як патрулювання, захист флоту від атак малих надводних суден, боротьба з малошумними підводними човнами супротивника, протимінна боротьба, ведення розвідки і підтримка дій сил спеціальних операцій.

Варто відзначити, що судно стало вже десятим кораблем класу “Індепенденс” у складі ВМС США. Корабель озброєний гарматою 57 мм Mk.110, зенітним арткомплексом 30 мм, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма кулеметами 12,7 мм. На борту судна базуються два вертольоти MH-60R/S “Сихок” і безпілотники.

У майбутньому всі кораблі класу “Індепенденс” планується посилити протикорабельними ракетами NSM.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...