Десантно-штурмові війська ЗСУ отримають нову партію американських парашутів

Україна закупила партію американських парашутів Т-11

Державний спецекспортер ДГЗП «Спецтехноекспорт» імпортував партію парашутних систем Т-11 виробництва Airborne Systems North America. Сума угоди склала 4,3 млн доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Зазначається, що у листопаді 2019 року було придбано 260 парашутних систем цього типу. У 2019 році парашути Т-11 були офіційно допущені до експлуатації в ЗС України (Десантно-штурмових військах). Разом із парашутними системами Intruder RA-360, Hi-5 та керованими системами точного повітряного десантування вантажів MicroFly II та FireFly.

То була не перша партія – ще у квітні 2019 року «Спецтехноекспорт» повідомив про виконання контракту з постачання неназваної кількості парашутних систем спеціального призначення та керованих систем десантування вантажів Airborne Systems North America, в інтересах ДШВ ЗСУ.

Т-11

Парашутна система Т-11 призначена для бойових і навчально-тренувальних стрибків вдень та вночі з гелікоптерів типу Мі-8 та військово-транспортних літаків типу Ан-26, які виконуються окремим парашутистами або групою, з повним озброєнням та спорядженням (або без нього) на швидкості польоту до 277 км/год, з висот 152 – 5330 м при польотній масі парашутиста до 181 кг.

Парашутна система Т-11. Фото з вільних джерел

Перед початком експлуатації нових десантно-парашутних систем, «Спецтехноекспорт» та фахівці американської компанії організували навчання військових інструкторів особливостям використання та обслуговування нового обладнання.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...