Десантники ЗСУ отримають американські парашути (фото, відео)

Строк експлуатації цих парашутних систем - 12 років.
Парашутна система Intruder RA-360. Фото: uprom.info.

Парашути спецпризначення та керовані системи десантування вантажів американської компанії «Airborne Systems» допущені до експлуатації у ЗС України на особливий період. Відповідний наказ було видано Міністерством оборони України, передають Патріоти України.

Зокрема до експлуатації допущені:

Парашутна система Т-11, що призначена для бойових і навчально-тренувальних стрибків з гелікоптерів типу Ми-8 та військово-транспортних літаків типу Ан-26, які виконуються окремим парашутистами або групою, з повним табельним озброєнням та спорядженням на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 152 до 5330 м при польотній масі парашутиста до 181 кг, вдень та вночі.

Парашутна система Intruder RA-360, яка також призначена для стрибків вдень та вночі з гелікоптерів типу Ми-8 та літаків типу Ан-26, окремими парашутистами або групою з повним озброєнням та спорядженням, але вже на швидкості польоту до 360 км/год, та з висот від 1067 до 7620 м, при польотній масі парашутиста до 204 кг.

У парашутній системі Intruder RA-360 передбачено три способи введення її в дію:

• ручне, шляхом висмикування ланки ручного розкриття основного парашута;
• примусове розкриття ранця парашута витяжною ланкою;
• розкриття ранця парашута із застосуванням м’якого витяжного парашута.

Строк експлуатації зазначених парашутних систем 12 років.

Парашутна система Hi-5. Призначена для бойових і навчально-тренувальних стрибків вдень та вночі з гелікоптерів типу Ми-8 та військово-транспортних літаків типу Ан-26, які виконуються окремим парашутистами або групою, з повним табельним озброєнням та спорядженням на швидкості польоту до 360 км/год, з висот від 1067 до 7620 метрів при польотній масі парашутиста до 220 кг.

Парашутна система Ні-5.

За функціонуванням у системі Ні-5 передбачені три способи введення їх в дію аналогічні з системою Intruder RA-360.

Також, до експлуатації допущені керовані системи десантування вантажів MicroFly II та FireFly.

Керована система точного повітряного десантування вантажів MicroFly II призначена для десантування з літаків типу Ан-26 озброєння та військового майна вагою до 225 кг у заводській тарі на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 1067 до 7468 м.

Тип парашутної системи Intruder RA-360.

Керована система точного повітряного десантування вантажів FireFly призначена для десантування з літаків типу Ан-26 озброєння та військового майна вагою до 1090 кг у заводській тарі на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 1524 до 7468 м.

Нагадаємо, що підприємство Спецтехноекспорт успішно виконало контракт з постачання парашутних систем спеціального призначення та керованих систем десантування військових вантажів виробництва американської компанії Airborne Systems North America для Збройних Сил України.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...