Дешеве кредитування та боротьба з контрабандою: Що обіцяв новий глава Кабміну в Раді

Головним завданням нового уряду є економічне зростання, про що під час виступу у Верховній Раді заявив новий прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляють Патріоти України.

«Перед новим урядом найважливіше завдання – економічне зростання, тому що всі проблеми, які я перерахував, вирішуються економічним зростанням. Нам потрібно рости. Рости не на 2-3%, а мінімум на 5-7%», - сказав він. Серед головних проблем Гончарук назвав розбиту інфраструктуру, жахливий стан ЖКГ, війну на сході країни і корупцію.

За словами кандидата на посаду прем'єра, для забезпечення економічного зростання потрібно зробити ресурси дешевими, знизити кредитні ставки за кредитами, забезпечити незалежність Нацбанку і змінити ставлення до України в світі. Також Гончарук розраховує подолати контрабанду в країні як системне явище вже до кінця поточного року.

«Ще однією бідою України є контрабанда. Вона вбиває конкуренцію і не дає бізнесу нормально розвиватися. Це теж потрібно припинити, як це зробити ми добре знаємо... Я розраховую на те, що до кінця року ми забудемо про контрабанду як про системне явище», - заявив Гончарук. За його словами, одним з головних пріоритетів нового уряду України стане здешевлення кредитів, що є необхідною умовою для розвитку української економіки.

«В Україні може бути іпотека в гривні під 12-13% - це абсолютно точно можна зробити вже наступного року. Вже цього року може знижуватися процентна ставка за кредитами. Люди почнуть робити бізнес, це може запустити будівництво і промисловість», - сказав Гончарук.

«Дешеве кредитування – одна з тактичних цілей, яку ми поставимо перед собою найближчим часом», - додав він. Також Гончарук заявив, що Україна буде прагнути прискорити інтеграцію з європейським енергетичним ринком, а для цього на українському енергоринку та в інфраструктурі повинна бути забезпечена конкуренція. «Енергоринок, інфраструктура – це сфери, в яких пріоритетно повинна бути забезпечена конкуренція. Це означає, що Україна буде прагнути до інтеграції з європейським енергетичним ринком. За планом, це повинно відбутися в 2023 році. Це дуже довго, і ми будемо робити все для того, щоб, як мінімум, не відкласти, а, як максимум, наблизити цю дату», - сказав він.

За словами Гончарука, всі ці заходи в комплексі з іншими факторами, призведуть до того, що люди будуть в платіжках отримувати менші цифри. «Ми перестанемо дотувати неефективність і платити надприбутки монополістам», - додав він.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...