"Дешево та сердито": Австралійські картонні БПЛА PPDS в Україні успішно кошмарять російських окупантів

Легкий, невеликий логістичний літак для поля бою називається Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS).

Австралійська компанія SYPAQ отримала сплеск інтересу до себе в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, через її картонні безпілотні авіаційні системи, які застосовує Україна у бойових діях.

SYPAQ повідомила, що літак використовується в різних цілях, таких як розгортання корисного навантаження датчиків, можливість доставляння невеликих вантажів, діє як бортовий ретранслятор розширеного зв’язку та використовується як приманка, вказує сайт "Мілітарний".

"Україні було продано сотні безпілотних літальних апаратів", – сказав Росс Осборн, головний інженер SYPAQ.

Постачання в Україну розпочалося у лютому-березні 2023 року. У компанії додали, що не можуть розкрити кількість поставлених в Україну БПЛА із міркувань безпеки. Про продаж БПЛА Україні повідомив міністр оборони та віцепрем’єр-міністр Австралії Річард Марлес на австралійському авіашоу Avalon Airshow 3 березня цього року.

За словами генерального директора SYPAQ Аманди Холт, це викликало сплеск інтересу до літака як з боку військових, так і громадських організацій.

"Оператори використовують БПЛА для багатьох типів завдань, що виходять за рамки його первісної конструкції", – розповіли у компанії.

Холт додав, що компанія поки що не може розкрити, які країни азійсько-Тихоокеанському регіону виявили інтерес до цих "картонних" безпілотників.

В залежності від моделі дрон може підняти до 3 кг або 5 кг, нести вантаж протягом 1-3 години в залежності від навантаження на дальність у 40-120 км.

Основне завдання безпілотників – доставка боєприпасів, їжі та медикаментів безпосередньо на передову. Але також можливі розвідувальні польоти та скидання вибухових пристроїв. Осборн підкреслив, що дрони виготовлені з розрахунку на роботу в складних умовах:

"Міцний картон був просочений воском, щоб запобігти руйнуванню фюзеляжу та подальшому падінню дронів у вологих погодних умовах".

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...