Десять людей померли: Росіяни місяць тримали в тісному підвалі на Чернігівщині 350 українців із дітьми

Окупанти місяць утримували в підвалі свого "штабу" на Чернігівщині 350 українців із дітьми, використовуючи їх як живий щит. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передають Патріоти України.

"Встановлено, що з 3 по 31 березня 2022 року в підвалі Ягіднянської філії Куличівської загальноосвітньої школи Іванівської сільради Чернігівського району окупанти утримували мирних мешканців. У приміщенні площею 197 квадратних метрів майже місяць перебувало понад 350 місцевих, з яких 77 дітей, у тому числі 5 немовлят. Наймолодшій дитині було півтора місяця, а найстаршому за віком заручнику - 93 роки. Фактично людей, які утримувалися у підвалі, використовували як живий щит, оскільки приміщення школи було "штабом" окупантів", - інформують у прокуратурі.

Зазначається, що через нелюдські умови утримання - відсутність достатнього простору, санітарних умов, доступу до повітря, їжі, води - померли 10 людей похилого віку. Прокурори Чернігівщини здійснили спільний виїзд з експертами Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду до села Ягідне для фіксації воєнних злочинів РФ.

Також повідомляється, що зі 180 будинків населеного пункту 148 пошкоджено, 16 зруйновано вщент. Встановлено, що семеро мешканців села були розстріляно ворогом. Як свідчать очевидці, під час окупації російські військові грабували будинки мешканців села. Викрадено пральні машини, телевізори, мікрохвильовки, електрочайники та інші цінні речі.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...