Десять років очолював академію в Одесі: Зеленський призначив нового командувача Сил логістики ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача Сил логістики ЗСУ, ним став Володимир Карпенко. Про це йдеться в указі № 138/2024 на сайті Офісу президента, опублікованому у четвер, 29 лютого, передають Патріоти України.

В іншому указі № 137/2024 Зеленський повідомив, що звільнив Олега Гуляка з цієї посади.

Генерал-майор Олег Гуляк був призначений командувачем Сил логістики у червні 2021 року. До цього він понад десять років очолював Одеську військову академію. У серпні 2011 року йому присвоїли звання «генерал-майор». у 2017−2018 роках виконував обов’язки заступника командувача силами антитерористичної операції (АТО).

Призначений Олександр Карпенко — бригадний генерал ЗСУ. З 2021 року він був командувачем логістики командування Сухопутних військ Збройних сил України. У 2022 році був нагороджений орденами Богдана Хмельницького I та II ступенів.

11 лютого Зеленський призначив нових командувачів Сухопутних військ, Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ та Сил територіальної оборони. Олександр Павлюк був призначений новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ; Юрія Содола було призначено командувачем об'єднаних сил ЗСУ; Ігор Плахута призначений новим командувачем Сил територіальної оборони; командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ призначили Ігоря Скибюка.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...