Десятки мільйонів доларів щомісячно йшли з Кропивницького до бонз "молодих республік" Путіна: СБУ викрила схему фінансування "Л/ДНР"

Співробітники Служби безпеки України заблокували масштабну схему фінансування учасників незаконних збройних формувань. Організатори в Кропивницькому створили фіктивну інвестиційну компанію та діяли під її прикриттям, повідомляє прес-служба СБУ.

"За попередніми даними слідства, кілька жителів обласного центру разом зі своїми спільниками з ОРДЛО налагодили механізм отримання грошей через псевдоброкерські послуги. Для цього вони створили спеціалізовані інтернет-платформи й облаштували в Кропивницькому підпільний кол-центр", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, оператори компанії дзвонили українцям із пропозицією інвестувати гроші в акції відомих компаній. Водночас обіцяли громадянам швидкі надприбутки.

Клієнти, які погоджувалися взяти участь в інвестуванні, перераховували гроші на рахунки, які було оформлено на підставних осіб.

Потім організатори виводили гроші через російські платіжні системи, які є забороненими в Україні, і легалізовували, коли використовували приховані криптовалютні операції.

Середньомісячний обіг тіньових грошей становив десятки мільйонів доларів, підкреслили в СБУ.

За місцем проживання організаторів схеми і в офісі пройшли обшуки, під час яких було виявлено комп'ютерну техніку, зразки програмного забезпечення, засоби зв'язку, а також інші предмети і матеріали з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) КК України. Слідство триває.


Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...