Десятки потенційних покупців вже прибули оглянути: Гібралтар влаштує продаж конфіскованої яхти російського олігарха (фото)

У Гібралтарі пройде перший аукціон з продажу яхти російського олігарха, затриманої після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та подальших санкцій. Однак виручені кошти відправляться в американський інвестиційний банк, а не на допомогу нашій країні, інформують Патріоти України.

Як передає портал The Guardian, яхта Axioma належить мільярдерові Дмитру Пумпянському, колишньому генеральному директору і акціонеру "Трубної металургійної компанії" (ТМК). На олігарха наклали персональні обмеження через особисті зв'язки з Путіним.

Інвестиційний банк JP Morgan подав до суду на холдингову компанію олігарха Pyrene Investments. У позові йшлося про заборгованість у розмірі понад $20 мільйонів і порушення умов кредиту у зв'язку з санкціями. JP Morgan не може приймати виплати від Pyrene через обмеження. Тому представники банку звернулися до судів Гібралтару з проханням конфіскувати, а потім продати яхту.

"Axioma була заарештована після подачі адміралтейського позову до Верховного суду. Враховуючи, що продаж здійснюється з аукціону відповідно до постанови суду, адміралтейський маршал не може сказати, за яку суму передбачається продати судно або скільки людей виявили інтерес", — повідомив спікер Служби суден Гібралтару.

За словами організаторів аукціону, для огляду яхти прилетіли понад 30 осіб з різних куточків світу. Вони вважають, що можуть здійснити вигідну угоду. JP Morgan не повідомив, чи планує віддати якусь частину виручених коштів на підтримку України. У банку лише відповіли, що збільшили допомогу біженцям з нашої країни з 5 до $10 мільйонів.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...