Десятки загиблих, у поранених відірвані кінцівки: Мати моряка з "Москви" розкрила правду про удар "Нептунами"

Мати російського матроса-строковика, який перебував на крейсері "Москва", що затонув, розповіла, що внаслідок удару України "Нептунами" по кораблю загинуло близько 40 людей. Декілька моряків зникли безвісти, а дуже багато військових отримали поранення внаслідок вибуху, передають Патріоти України.

Про це пише видання "Новая газета. Европа". Син цієї жінки вижив та зв'язався з матір'ю 15 квітня. За його словами, в "Москву" нібито прилетіло три ракети "Нептун", хоча Україна заявляла про два влучення.

"Син подзвонив, він плакав. Він каже: "Мамочко, я ніколи не думав, що в мирний, в принципі, час я потраплю в таке місиво. Я навіть не буду тобі говорити у подробицях, що я бачив. Це так страшно", – розповіла росіянка.

У постраждалих російських моряків здебільшого відірвані кінцівки, "бо були такі вибухи – і те, що здетонувало, і те, що влучили ракети".

Мати матроса зазначила, що у російських ЗМІ не розкривають подробиці інциденту з "Москвою", оскільки Міністерство оборони РФ не хоче визнавати поразки, яку Росії завдала Україна.

Нагадаємо, що за даними Морської охорони Держприкордонслужби України РФ не змогла евакуювати екіпаж затонулого крейсера "Москва". У цьому йому завадила сама природа – шторм на морі не дозволив ані загасити пожежу на борту, ані провести евакуацію.

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...