"Дестабілізація може статися досить раптово": Путін збільшує армію в небезпечний для Росії час, 2025 рік може стати вирішальним, - Business Insider

Російський диктатор Володимир Путін хоче наростити збройні сили своєї країни, однак, на думку експертів, його амбіції можуть завдати шкоди економіці Росії. Про це пише американське видання Business Insider, аналізуючи рішення диктатора збільшити штатну чисельність Збройних сил РФ до 2 389 130 осіб, з яких 1 500 000 — це військовослужбовці, передають Патріоти України.

Це, як нагадують автори статті, не перший випадок, коли Путін намагається збільшити чисельність своєї армії армії відтоді, як Росія вторглася в Україну. У серпні 2022 року Путін наказав збільшити чисельність військ на 137 000 осіб, а в грудні 2023 року — на 170 000 осіб.

Business Insider також наводить слова Ніка Рейнольдса, наукового співробітника Королівського інституту об'єднаних оборонних досліджень, який висловив думку, що 2025 рік стане вирішальним для Росії, яка вважає, що зможе витримати нинішні втрати військ і техніки, і «перемога має бути досягнута до 2026 року».

І це порушує питання про те, як Росія може забезпечити ресурсами свою ще більшу армію, якщо вона і так уже виснажена.

Як зазначають у Business Insider, збільшення чисельності армії відбувається в небезпечний час для Росії, якій доводиться шукати баланс між своїми військовими цілями в Україні та тією шкодою, яку економіці завдає війна.

На думку експертів, Росія «адаптувалася набагато краще, ніж прогнозувалося» до економічних тисків, але інфляція зашкалює. Співрозмовники Business Insider зазначають, що збільшення армії Росії може ще більше посилити навантаження на і без того вже перевантажену російську робочу силу.

Крім того, набір в армію нових людей обернеться для РФ значним фінансовим навантаженням. Раніше російські ЗМІ повідомляли, що у Москві контрактники, які підписали контракт з Міноборони РФ, отримають премію в розмірі 1,9 млн рублів.

Таким чином, економічні проблеми можуть РФ можуть затьмарити її військові виклики, якщо їх залишити без уваги.

«Авторитарні суспільства, такі як Росія, здаються спокійними і контрольованими, але дестабілізація може статися досить раптово», — цитує Business Insider професора глобальних досліджень в Орхуському університеті Бенджаміна Хільгенштока.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...