"Деталі надто жахливі": США закликали ООН вивчити звіт про зґвалтування українок російськими військовими

Постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд закликала членів Організації ознайомитися зі свідченнями зґвалтувань російськими військовими українських жінок Про це Томас-Грінфілд сказала під час виступу в Радбезі ООН, передає Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Минулого тижня ми чули звіт ОГПУ про випадки сексуального насильства, скоєного російськими військовими проти жительок України. Тож я закликаю всіх за цими столами сьогодні: послухайте і зачитайте цей звіт. Деталі надто жахливі й справді жахають мене, я не буду їх повторювати", - сказала Томас-Грінфілд.

Крім того, представниця США зазначила, що численні свідчення про випадки сексуального насильства і тортур також задокументувала Міжнародна слідча комісія.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...