"Девушка, перестаньте гнать пургу": Суд виніс вирок лікарю із Харкова, який схвалював дії окупантів

Лікаря-анестезіолога Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні визнано винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України і призначено рік позбавлення волі, яке замінено на рік іспитового терміну. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на вирок Київського районного суду Харкова від 9 листопада.

За матеріалами справи протягом травня-червня обвинувачений активно коментував відеоблоги журналістки підсанкційного видання «Страна.ua» Олесі Медвєдєвої. Зокрема, 11 травня лікар прокоментував відео під назвою «Что происходит вокруг Змеиного и почему бьют по Одессе»: «Девушка, перестаньте гнать пургу! Просто посмотрите на карту, и вы увидете: 1) от о. Змеиный до Румынии ближе чем до Одессы 2) но расположен вдали от основных путей судоходства по черному морю. Т.е. он не мешает судоходному сообщению с Одессой (от слова «совсем»). Более того: не сильно он влияет и на возможность высадки десанта. Просто признайте честно: ВСУ сильно лоханулись, пытаясь достигнуть перемоги а la Арестович».

На початку червня обвинувачений залишив допис під іншим відео, де йшлося про бої за Слов’янськ і Краматорськ: «Скоро и в Харьковской области «эвакуируют» , как с «Азовстали». А не захотите - в расход…». І в кінці цього речення поставив веселий смайлик.

Також медик негативно відреагував на візит президента Франції та Німеччини до Києва. Під відеоблогом Медвєдєвої він написав: «А кто капитуляцию подписывать будет?». І знову поставив подвійний смайлик.

Допитаний у суді лікар визнав вину і щиро розкаявся. Феміда ознайомилася з характеристикою обвинуваченого (працює лікарем, одружений, раніше не судимий) і призначила умовний термін покарання.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...