"Дякую, наші герої!": Зеленський повідомив про знищення складу з С-300, якими бомбардували Харків

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військові за допомогою систем залпового вогню M270 MLRS знищили російський склад, з якого окупанти брали ракети С-300 для бомбардування Харкова. За його словами, ЗСУ продовжують ретельно й аккуратно знищувати склади, бази та штаби загарбників. Про це глава держави сказав у зверненні до українців та світу наприкінці 194-го дня війни з Росією. Відео опублікувала пресслужба президента ввечері понеділка, 5 вересня, передають Патріоти України.

"А особливо хочу сьогодні подякувати бійцям однієї з наших реактивних артилерійських бригад, які своїм влучним вогнем знищили саме той російський склад, з якого окупанти брали ракети С-300 для бомбардування Харкова. Хороша річ MLRS. Дякую, наші герої!" – сказав президент.

Також він наголосив, що російські окупанти отримають відповідь і за сьогоднішній ракетний удар по Кривому Рогу, і за постійні обстріли Зеленодольська, обстріли Нікополя, Чернігівської й Сумської областей, Харківщини, міст Донбасу.

"Збройні Сили України продовжують послідовно, дуже ретельно й акуратно знищувати склади, бази, переправи, штаби окупантів.Російська армія прийшла на територію України, не чекаючи спротиву. А втече звідси, не маючи жодної іншої надії на порятунок", – зазначив Зеленський.

Окремо політик висловився про ситуацію на захопленій росіянами Запорізькій АЕС. Він нагадав, що сьогодні через черговий російський провокативний обстріл була пошкоджена остання лінія енергопередачі, яка зʼєднувала станцію з енергосистемою України. ЗАЕС вже вдруге счерез росіян опинилася за крок від радіаційної катастрофи.

"Вважаю той факт, що Росія робить це саме зараз, саме напередодні висновків МАГАТЕ, дуже красномовним. Обстріл території ЗАЕС означає, що державі-терористу байдуже, що скаже МАГАТЕ, її не хвилює, що вирішить міжнародна спільнота. Росія зацікавлена лише в тому, щоб ситуація залишалась найгіршою найдовше. Це можна виправити тільки посиленням санкцій, тільки офіційним визнанням Росії державою-терористом", – наголосив президент.

Він підкреслив: поки Україна контролювала станцію, там не було жодної загрози радіаційної катастрофи, а щойно прийшла Росія, одразу став можливим найгірший сценарій, який тільки можна уявити. На це потрібна міжнародна реакція, вважає політик.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...